- Creació d'un wiki per part del professor on penjar els apunts de classe (de manera seqüencial) i les activitats a desenvolupar de cada tema. Si bé és cert, que això pot fer-se també amb un bloc, mitjançant el wiki aconseguim que la informació no estigui tan difusa ni desordenada).
- Creació d'un wiki per part de l'alumnat. Tal volta és l'opció més pròpia dels wikis, doncs facilita la creació conjunta de continguts. Davant una temàtica els alumnes han de distribuir-se la feina i elaborar un wiki amb el contingut. Exemples que entrarien dins el meu àmbit docent:
- Els alumnes podrien realitzar un wiki on es presentin les principals religions del món, tot seguint un esquema predefinit (no oblidem que el professor guia!): Introducció / Origen i fundador / Doctrina o creences / Divinitats / Llibres sagrats / Festivitats / Temples / Evolució històrica / Corrents.
- Una activitat que tinc pensada fer amb els alumnes enguany, és un wiki amb temes fotogràfics. Als alumnes se'ls donaran temàtiques relacionades amb valors (amor, pau, solidaritat, ecologia, respecte, companyonia...) i haurien de fer fotos on per a ells es facin presents aquells valors. Després, a un wiki, inclourien les seves imatges, a la secció que pertoqui, tot explicant el per què.
La veritat és que m'han agradat les avantatges que ens ofereixen els wikis, fins al punt que substituiré els blocs d'aula per a cada nivell educatiu per un wiki d'aula, on figurin els apunts i les activitats, a més de material complementari de la web 2.0 i fitxers adjunts (amb els apunts en format -pdf) per a qui els vulgui imprimir.
0 comentarios: