TOP

Les wikis al meu àmbit docent.

Aquesta setmana ens hem endinsat dins el tema dels wikis, que és un tema que gairebé desconeixia (a excepció de la Viquipèdia). La pràctica 18 ha consistit en elaborar una wiki entre els alumnes del curs sobre els materials del curs. La pràctica següent consistia en fer una reflexió sobre com aplicar la wiki a l'àmbit docent. Examinant els recursos crec que l'aplicació que podria fer-ne al meu àmbit docent serien:
  • Creació d'un wiki per part del professor on penjar els apunts de classe (de manera seqüencial) i les activitats a desenvolupar de cada tema. Si bé és cert, que això pot fer-se també amb un bloc, mitjançant el wiki aconseguim que la informació no estigui tan difusa ni desordenada).
  • Creació d'un wiki per part de l'alumnat. Tal volta és l'opció més pròpia dels wikis, doncs facilita la creació conjunta de continguts. Davant una temàtica els alumnes han de distribuir-se la feina i elaborar un wiki amb el contingut. Exemples que entrarien dins el meu àmbit docent:
      • Els alumnes podrien realitzar un wiki on es presentin les principals religions del món, tot seguint un esquema predefinit (no oblidem que el professor guia!): Introducció / Origen i fundador / Doctrina o creences / Divinitats / Llibres sagrats / Festivitats / Temples / Evolució històrica / Corrents.
      • Una activitat que tinc pensada fer amb els alumnes enguany, és un wiki amb temes fotogràfics. Als alumnes se'ls donaran temàtiques relacionades amb valors (amor, pau, solidaritat, ecologia, respecte, companyonia...) i haurien de fer fotos on per a ells es facin presents aquells valors. Després, a un wiki, inclourien les seves imatges, a la secció que pertoqui, tot explicant el per què.
La veritat és que m'han agradat les avantatges que ens ofereixen els wikis, fins al punt que substituiré els blocs d'aula per a cada nivell educatiu per un wiki d'aula, on figurin els apunts i les activitats, a més de material complementari de la web 2.0 i fitxers adjunts (amb els apunts en format -pdf) per a qui els vulgui imprimir.


0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada