TOP

Les suites ofimàtiques.

Ja acaba el curs!

Aquesta setmana és la darrera del curs, i com a darrer tema en tractat les suites ofimàtiques. Les aplicacions ofimàtiques en línia permeten accedir, editar, formatar, compartir i revisar documents sense necessitat d’instal·lar cap programa a l’ordinador, la qual cosa resulta molt pràctica a un centre educatiu.

El més conegut és Google Docs, però n'existeixen d'altres com Zoho o Microsoft Office Live.

Les pràctiques setmanals han consistit en el desenvolupament d'una unitat didàctica on es faci palesa l'aplicació dels continguts rebuts durant el curs Web 2.0 - Educació 2.0 dins el nostre àmbit docent (pot consultar-se la meva aquí).

L'altre pràctica ha consistit en participar a un fòrum de debat on donem idees de com aplicar les suites ofimàtiques al nostre àmbit docent. Després de llegir la documentació, considero que les aplicacions que podrien fer-se de les suites ofimàtiques dins els meu àmbit docent serien:

- Els alumnes poden realitzar mitjançant les suites ofimàtiques treballs escolars, ja siguin documents de text o presentacions. El fet de disposar el document online facilita que l'alumne pugui treballar des de casa seva, que el professor pugui anar comprovant l'estat de la seva tasca i que els companys puguin accedir als altres treballs .

- El professor pot emprar l'eina de formularis per a què l'alumne ompli un qüestionari: ja sigui sobre un tema (tipus examen), com una fitxa de treball d'una pel·lícula, o una enquesta (ja que és possible treure gràfiques i estadístiques de les respostes)

- Finalment podrien servir per treballar prèviament i de manera col·lectiva el contingut del wiki. Pot servir com a un bloc de notes col·lectiu.


0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada